FAQ

σαν μια συνέντευξη, άλλα μέσω του υπολογιστή...

Textbox Section
Άφιξη- Μετακίνηση- Διαμονή

Για να έρθετε στο Κουφονησι απο τον Πειραιά (κεντρικό λιμάνι της Αθήνας) τα βασικά δρομολόγια είναι:

  • Καθημερινά με ταχύπλοο πλοίο που η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 4.30-5.00 ώρες και με συμβατικό πλοίο τρεις φόρες την εβδομάδα με διάρκεια ταξιδιού 07.30 -08.00 ώρες. Το ταχύπλοο ξεκινά τα δρομολόγια του περίπου στις 10 Ιουνίου και διαρκούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Το συμβατικό εκτελεί δρομολόγια καθ'όλη την διάρκεια του έτους (Χειμώνα – Καλοκαίρι).
  • alt text

  • Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στα Κουφονήσια . Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο νησί της Νάξου , που εκτελεί πτήσεις εσωτερικού από / προς Αθήνα . Ο χρόνος πτήσης από Αθήνα προς Νάξο είναι 40 λεπτά
  • Από το λιμάνι της Νάξου , υπάρχουν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια για τα Κουφονήσια... Το τοπικό φέρι Σκοπελίτης αναχωρεί καθημερινά ( εκτός Κυριακής ) από τη Νάξο και τα Κουφονήσια και τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλοίο και τις εταιρείες για τα Κουφονήσια, τα πλοία και τα λιμάνια των αναχωρήσεων στην Αθήνα, παρακαλώ επικοινωνήστε με τις εταιρείες Hellenic seaway - Blue Star - Seajets.

alt text
Απο Πάρο (που έχει αεροδρόμιο) μπορείτε να έρθετε στο Κουφονήσια με το ταχύπλοο ή συμβατικό που ξεκινά απο Πειραιά και περνά απο Πάρο πριν έρθει Κουφονήσια . Το ίδιο ισχύει και για την Νάξο, (που έχει αεροδρόμιο) με μια τουλάχιστον επιπρόσθετη καθημερινή σύνδεση Νάξο - Κουφονήσια με το τοπικό μικρό πλοίο Σκοπελίτη. Ο χρόνος με τον Σκοπελίτη απο Νάξο είναι περίπου 02.45 ώρες. Από Σαντορίνη (που έχει αεροδρόμιο) και Μύκονο (που έχει αεροδρόμιο) συνήθως κάθε καλοκαίρι δρομολογείται ταχύπλοο τους καλοκαιρινούς μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με τα πρακτορεία της Μυκόνου ή Σαντορίνης

Με το ταχύπλοο απο Πειραιά η με αεροπλάνο σε ένα από τα κοντινά αεροδρόμια (Νάξο- Πάρο - Σαντορίνη - Μύκονο) και απο εκεί με τοπικό ταχύπλοο. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε με τα πρακτορεία του παραπάνω νησιού επιλογής σας για να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια και τις ώρες εκτέλεσης τους.

alt text
Φυσικά. Σας περιμένουμε (και σας επιστρέφουμε) έξω απο το καράβι στο λιμάνι του Κουφονησιών με το αυτοκίνητο του ξενοδοχείου μας (Πράσινο -Μitsubishi space van) για να σας μεταφέρουμε στην reception του ξενοδοχείου μας που θα σας περιμένει φρέσκοστημένος δροσερός χυμός, ο ατομικός σας ενημερωτικός χάρτης σας με όλες τις παραλίες, αποστάσεις, αξιοθέατα, ταβέρνες κ.λπ. και μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το νησί μας απο το προσωπικό της ρεσεψιόν μας.

Υπάρχουν καθημερινά συχνά δρομολόγια με τοπικά τουριστικά καΐκια, λεωφορεία κ.λπ.

Όχι, στο μικρό ήσυχο νησί μας δεν νοικιάζονται αυτοκίνητα ή μηχανάκια.

Φυσικά. Ενημερώστε μας να σας περιμένει το ποδήλατο/α σας στον κήπο μας.

Η μεγαλύτερη απόσταση είναι 45 λεπτά με τα πόδια. Δεν προτείνεται για τις μετακινήσεις σας αυτό το κόστος στις διακοπές σας.

alt text
Σε όλες τις Κυκλάδες υπάρχουν μερικές ημέρες με τα μελτέμια του Ιούλιου - Αύγουστου (βόρειοι καλοκαιρινοί άνεμοι). Σε εμάς η προστατευμένη πεντακάθαρη βαθειά πισίνα μας σας δίνει την επιλογή να μην χάσετε ούτε μια ήμερα το μπάνιο σας όπως και να είναι ο άνεμος, αφού θα μπορείτε να επιλέξετε που θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας και την ηλιοθεραπεία σας με το ποτό της αρέσκειας σας.
Η οζονοθεραπια και η αντίστροφη κολύμβηση της πισίνας μας είναι στην διάθεση σας.alt text

Φυσικά και υπάρχουν καλοκαιρινές συνδέσεις. Επικοινωνήστε σας παρακαλούμε με τους πράκτορες απο το νησί που θέλετε να έρθετε.

Νησί

Είμαστε ένα ήσυχο παραδεισένιο νησί, με πολλούς επώνυμους επισκέπτες και ..... ότι συνεπάγεται αυτό.

alt text
Όχι ντισκοτέκ και clubs. Όχι μεγάλες πίστες κ.λπ. Μικρά συντροφικά μπαράκια, μοναδικές ταβέρνες, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές βραδιές κ.λπ.

Φυσικά. Ενημερώστε την ρεσεψιόν μας να το προγραμματίσουμε.

Έχει το νησί αγροτικό ιατρό με γιατρό και νοσηλευτή καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

 
Ξενοδοχείο

Στα 100 μέτρα είναι το σημείο που «δένουν» οι βάρκες για τις παραλίες, και στα 120 μέτρα οι στάσεις για τα λεωφορεία, οι ταβέρνες, κ.λπ.

alt text
Το νερό είναι από την δεξαμενή μας που είναι ολοκαίνουριο κάθε Ιούνιο. Αδειάζουμε και απολυμαίνουμε όλη την πισίνα σαν να είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί. Ποτέ δεν κρατάμε το νερό από άλλη χρονιά (πρακτική συνηθισμένη σε ξενοδοχεία με πισίνα) . Το νερό ελέγχεται αυστηρά καθημερινά για ελεύθερο υπολειπόμενο χλώριο, TDS σωματικότητα, διαύγεια κ.λπ από συνεργάτη μας πτυχιούχο επόπτη δημόσιας υγείας.

Η ποιότητα του πρωινού μας είναι το σημείο αναφοράς μας. Ειδικά διατροφολόγια, παραδοσιακά ολόφρεσκα προϊόντα, μοναδικές συνταγές δίπλα στην πισίνα μας.

Ελληνικό, espresso, Γαλλικό, Τσάι παραδοσιακό κλπ και μόνο specialιty υλικά σε συνεργασία και με την επίβλεψη από τον Έλληνα πρωταθλητή κόσμου στον ελληνικό καφέ Λαμπρινίδη Σταύρο.

alt text
Είμαστε design hotel με minimal αρχιτεκτονική, με στοιχεία και την αισθητική του μοντέρνου κινήματος των 50s και 60s σε χειροποίητες κατασκευές Scandinavian Design to Architects. alt textΕπίσης μπορείτε μετα από συνεννόηση, να επιλέξετε από 85 χειροποίητους διαφορετικούς πίνακες τέχνης (Pop Art, Kλασσικά, Vintage) αν θελήσετε να επιλέξετε για το δωμάτιο μας για τις ήμερες της διαμονής σας. Ενημερώστε τη ρεσεψιόν μας.
alt text
alt text
Σε αντίθεση με την συνηθισμένη πρακτική το ξενοδοχείο να είναι περισσότερο κτήρια εμείς μειώσαμε τον αριθμό των δωματίων για να αυξήσουμε το μέγεθος των κήπων μας. Διαθέτουμε όπως μας λένε μοναδικούς βραχόκηπους, κήπους με μπουκαμβιλιες, κήπους που επισκέπτονται τα πουλιά του νησιού μας σας ξυπνάμε το πρωί και σας καλησπερίζουν το απόγευμα.
alt text

Βρισκόμαστε ακριβώς μέσα στη πόλη, σε αδιέξοδο δρόμο πάνω από την κεντρική παράλια κοντά σε όλα τα σημεία που θα επισκέπτεστε.

alt text
Είμαστε νόμιμο ξενοδοχείο (μ ε χώρο καθιστικού, πρωινού, πισίνα, κήπους, ρεσεψιόν, αίθουσα τηλεόρασης και υπολογιστών κ.λπ) και όχι απλά μόνο δωμάτια. Επιλέξαμε από 28 δωμάτια να κατασκευάσουμε μόνο 23 για να διαθέσουμε χώρους και ποιότητα στους επισκέπτες μας.
alt text

Πληρωμή

Φυσικά. Το πρωινό είναι μια επιπλέον παροχή κάθε ξενοδοχείου που σέβεται τον επισκέπτη του.
Έχουμε αίθουσα πρωινού με μοναδικό πρωινό δίπλα στην πισίνα.

Μέσω ιντερνέτ από το site μας, με τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας για προσωπική ενημέρωση και μέσω του Booking.com.

Ναι, με την χρέωση της νόμιμης εξασφάλισης που για εμάς είναι στο 20% (και όχι το 25% που ορίζει ο νόμος) του συνολικού πόσου των διανυκτερεύσεων με κατάθεση στην τράπεζα.

Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. "οποίος παραγγείλει δωμάτια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για προκαθορισμένη χρονική περίοδο και τελικά δεν τα χρησιμοποιήσει για όλη ή μέρος της περιόδου, οφείλει να αποζημιώσει το ξενοδόχο με το μισό της τιμής που συμφωνήθηκε για την περίοδο που δεν τα χρησιμοποίησε. Αν όμως ο πελάτης προειδοποίησε τον ξενοδόχο πριν από 21 τουλάχιστον ημέρες, τότε απαλλάσσεται από την αποζημίωση και ο ξενοδόχος υποχρεούται στην άμεση επιστροφή της προκαταβολής που τυχόν εισέπραξε.

Με κάρτα στην ρεσεψιόν ή με μετρητά.
alt text

Φυσικά, στο επίσημο νόμισμα της χώρας μας.

Φυσικά. Είμαστε από τους πρώτους στο νησί που ξεκινήσαμε την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
alt text

 
Δωμάτια

Φυσικά. Τα κρεβάτια μας αποτελούνται ορθοσωματικα ανατομικά συστήματα της παγκοσμίους εταιρείας Coco Mat που είναι ό, τι καλύτερο -πιο οικολογικο - υπάρχει αύτη την στιγμή στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Τα πολλά διαφορετικά μας δωμάτια μας υπερκαλύπτουν και είναι μεγαλύτερα απο τις αυστηρότερες προδιαγραφές για νόμιμο ξενοδοχείο της κατηγορίας μας στην Ελλάδα που είναι το minimum για μονόκλινο 13 m2 δίκλινο 15m2 και τρίκλινο 18m2.
alt text

Υπάρχει ένα διπλό ανατομικό σύστημα ύπνου, ένα κρεβάτι μονό και ένας ορθοσωματικος καναπές που γίνεται κρεβάτι.

alt text
Είμαστε πολύ περήφανοι για την ποιότητα του ύπνου στο ξενοδοχείο μας και μας το επιβεβαιώνουν εγγράφως σε όλες τις κριτικές. Είμαστε το μόνο πιστοποιημένο coco mat hotel γιατί οπού ακουμπά το σώμα είναι μόνο απο φυσικά υλικά τίποτα πλαστικό η μεταλλικό με οικολογικά στρώματα ορθοσωματικης τεχνικής cocomat που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε σωματότυπου μαζί με ανωστρωματα για άριστη υποστήριξη και χαλάρωση. Τα μαξιλάρια με νιφάδες φυσικού καουτσούκ για τη βέλτιστη υποστήριξη του αυχένα και του κεφαλιού δημιουργεί μια απαλή φωλιά για το κεφάλι. Σεντόνια αποκλειστικά με οργανικό βαμβάκι για αξέχαστο ονειρεμένο ύπνο.
alt text

Όχι. Υπάρχουν όμοια δωμάτια με διαρρύθμιση αυστηρά για μονόκλινο δωμάτιο και μερικές φορές προσφέρουμε ανάλογα την διαθεσιμότητα και δίκλινο δωμάτιο για μονόκλινη χρήση.

alt text
Για μας η ηρεμία και η μοναδικότητα του επισκέπτη μας έχει μεγάλη σημασία. Η ηχομόνωση - βιοκλιματικούς - ασφάλεια και ηρεμία είναι απόλυτα εξασφαλισμένη αφού διαθέτουμε σε ΚΑΘΕ δωμάτιο όχι μόνο ηχομονωτικές - θωρακισμένες πόρτες ασφάλειας με χρήση ηλεκτρονικών έξυπνων καρτών, άλλα παράθυρα από ξύλο με ανάκληση, υαλοπίνακες με πιστοποίηση ηχομόνωση, σήτες για βιοκλιματισμο, κ.λπ. Για τα προσωπικά σας πολύτιμα αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο υπάρχει Ψηφιακό Χρηματοκιβώτιο.
alt text

Φυσικά και έχουν αρίστη ηχομόνωση. Όλα τα δωμάτια είναι αυστηρά no smoking.

Δεν έχουμε δίχωρα δωμάτια στο ξενοδοχείο μας, συνεπώς τα κρεβάτια είναι σε έναν ενιαίο χώρο αλλά με άρτια διαρρύθμιση και άνεση.

Δεν παρέχουμε ΠΟΤΕ ημιυπόγεια δωμάτια σεβόμενοι τους πελάτες μας. (παρόλο που διαθέτουμε) Όλα τα δωμάτια μας πολλά σκαλιά πάνω από το έδαφος, είναι με μεγάλο ατομικό μπαλκόνι η βεράντα δίπλα στα δένδρα, στην πισίνα στον κήπο η προς την θάλασσα.
alt text

Φυσικά με πέργολα η βεράντα με καμάρα μέσα στα δένδρα, δίπλα στην πισίνα κ.λπ

Παρόλο που αγαπάμε πολύ τα ζώα (έχουμε Γιορκσάιρ Τερριέ και ένα Κόκερ σπάνιελ) στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας δεν δεχόμαστε. Κάθε δωμάτιο πριν έρθετε, εκτός της αυστηρής - σχολαστικής καθαριότητας, ελέγχεται με πρακτική πιστοποιημένων συνεργατών μας HACCP ( Hazard Analysis & Critical Control Points), αερίζεται και μπαίνει ο ήλιος από τα βορινά μας παράθυρα. Όσο περιποιημένο και να είναι το αγαπημένο σας κατοικίδιο για εμάς δεν είναι αρκετό για τον επόμενο μας επισκέπτη.
alt text

Η καθαριότητα γίνεται αυστηρά καθημερινά από το έμπειρο προσωπικό μας και η αλλαγή των σεντονιών μέρα παρά μέρα. Χρησιμοποιούμε αυστηρά οικολογικά καθαριστικά και πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά. Μόλις έρθετε στο ξενοδοχείο μας θα σας περιμένουν πάνω στο κρεβάτι σας οι ατομικές σας συσκευασμένες πετσέτες και τα μοναδικά καλλυντικά μας.

Υπάρχουν έξι δωμάτια δίπλα στην πισίνα που την βλέπεις αν επιθυμείς από το κρεβάτι σαν να είναι ατομική σου.
alt text

Φυσικά. Ενημερώστε μας μόνο νωρίτερα να περιμένει... τους μικρούς μοναδικούς μας επισκέπτες.

Είναι η οικολογική Coco Mat που εγγυάται τον καλύτερο ύπνο.
Πολύ λίγα ξενοδοχεία στην Ελλάδα έχουν την πιστοποίηση της Coco Mat γιατί εμείς επιλέξαμε να προμηθευτούμε όλο το σύστημα ύπνου. Στρώμα, υπόστρωμα, μαξιλάρια, σεντόνια, πετσέτες κ.λπ. για να μην υπάρχει ούτε μια κλωστή πλαστική σε επαφή με το σώμα του επισκέπτη μας. Φυσικά για παλαιού τύπου στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια δεν γίνεται καν λόγος. Όλα είναι οικολογικά και με 100% βαμβάκι για τέλειο ύπνο.
alt text

alt text
Πιστεύουμε πως όχι αφού το ξενοδοχείο μας είναι δίπλα στην θάλασσα, όχι στην μέση του νησιού, δεν έχει καμιά εστία μόλυνσης κοντά του. Εκτός αυτού σε όλα τα δωμάτια και σε όλα τα ανοίγματα (παράθυρα δωματίου - μπάνιου ) προστατεύεται με ολοκαίνουργιες (2016) σήτες προστασίας κουνουπιών για να κοιμάστε με ανοικτό παράθυρο αν το επιθυμείτε.

Διαθέτουν γυάλινο αθόρυβο μίνι μπαρ με δροσερό νερό σε κάθε δωμάτιο.
alt text

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ολοκαίνουργια (2016) αυτόνομα a/c με σύστημα ιονισμού, φίλτρα γύρης και αθόρυβη eco λειτουργία.

alt text
Εμείς δεν δίνουμε έμφαση μόνο στην εμφάνιση άλλα υπερκαλύπτουμε τις αυστηρότερες προδιαγραφές για τα ξενοδοχεία, με minimal αισθητική και μόνο με επώνυμα βραβευμένες συλλογές επίπλων Coco Mat και Ralph Lauren, καθρέπτες με ξύλα ναυαγίων, μοναδικής αισθητικής του μοντέρνου κινήματος των 50s και 60s σε χειροποίητες κατασκευές και μοναδικούς κατ’ επιθυμία αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής, τηλεοράσεις 32 in LED HD Ready τελευταίας τεχνολογίας, ατομική τηλεφωνική γραμμή,
Internet στο δωμάτιο με χρήση όχι μόνο ασύρματου σήματος (Wi-Fi) άλλα και ενσύρματου για όσους επιθυμούν να μην δέχονται την όποια ακτινοβολία. Ζητήστε καλώδιο σύνδεσης από την reception. Σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο το ξενοδοχείο και στα δωμάτια με σταθεροποιητές τάσης για προστασία οποιαδήποτε ηλεκτρονικής σας συσκευής. (κινητό –ταμπλέτα- laptop κλπ). alt textΤελείως αθόρυβο γυάλινο μίνι μπαρ με δροσερό νερό σε κάθε δωμάτιο.
Τέλος επιλογή από 85 χειροποίητους διαφορετικούς πίνακες τέχνης (Pop Art, κλασσικά, Vintage) αν θελήσετε να επιλέξετε για το δωμάτιο σας για τις ήμερες της διαμονής σας.alt text
alt text

alt text
Όλα τα μπάνια μας είναι άνετα με minimal αρχιτεκτονική, με χρήση τσιμεντοκονίας και χειροποίητα ξύλινα έπιπλα και με γυάλινες πόρτες εισόδου στα ντους. Το ντους σας το απολαμβάνετε μέσα σε γυάλινες καμπίνες με στήλες νερού μικρών σταγόνων για να αγκαλιάζει το νερό το σώμα σας σαν να βρίσκεστε στην φύση. alt textΑκόμα και το νερό για το μπάνιο σας είναι νερό βροχής με μηδενική περιεκτικότητα σε αλάτι (ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα νησιά των Κυκλάδων) αφού έχουμε μελετήσει και το συλλέγουμε κατά την διάρκεια των βροχερών ήμερων του χειμώνα στις αυτόνομες υπόγειες δεξαμενές του ξενοδοχείου μας κάτι μοναδικό στο νησί μας. alt textΤα καλλυντικά για το μπάνιο σας είναι οικολογικά ολιστικά καλλυντικά τα φημισμένα Apivita για πολλαπλές ευεργετικές δράσεις με μοναδικό σεβασμό στο σώμα και στο περιβάλλον. Το ζεστό νερό εξασφαλίζεται με ηλιακούς θερμοσίφωνες τελευταίας οικολογικής τεχνολογίας για 24 ώρες το 24ωρο ζεστό νερό. Φυσικά το μπάνιο διαθέτει επιτοίχιο πιστολάκι μαλλιών με υποδοχή ξυριστικής μηχανής και χειροποίητα μασίφ ξύλινα έπιπλα. Μετα το μπάνιο σας συσκευασμένες πετσέτες μπάνιου Coco Mat από 100% βαμβακερά υφάσματα με οικολογικά βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά σε υπερσύγχρονα πλυντήρια – στεγνωτήρια.
alt text
 


Μερικά δωμάτια και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι μας είναι προσβάσιμοι για του επισκέπτες μας με κινητικές ιδιαιτερότητες

Accessibility